En webbyrå är bättre än flera

Om du behöver mer än bara en omdesign av en webbplats, bör du försöka hitta en webbyrå som tillhandahåller ett komplett utbud av tjänster inom webbdesign och webbutveckling. Sök efter en byrå som är kapabel att tillhandahålla tjänster inom design, utveckling, utveckling av mobila appar och inbound marketing, samt har erfarenhet inom dessa områden.

När du väljer rätt byrå kommer du inte bara ha den fördelen att du kan använda samma företag för alla dina behov av digitala tjänster, utan din webbyrå kan även på ett bättre sätt implementera din digitala strategi. Genom att endast ha avtal med en enda byrå kommer dessutom kommunikationen och genomförandet underlättas för dig.

Men hur vet man egentligen vilken byrå som är “rätt”? Här tipsar vi om några faktorer att ta hänsyn till i samband med valet av byrå.

Stirra dig inte blind på den snygga designen

Även om en webbplats tillhörande en webbyrå förstås ska ha en snygg design, behöver den även uppfylla många andra kriterier. Många webbyråer kan bygga tilltalande webbplatser, men kan de även hjälpa sina kunder att uppfylla sina mål för marknadsföring och SEO? Följer de praxis för användardesign? Använder de rätt teknik för att optimera din hemsida så den genererar leads och konverterar?

Alla ovanstående aspekter av webbutveckling bör ske med användaren i centrum, samtidigt som hemsidan ska optimeras för sökmotorer (SEO) och byggas på ett sätt som maximerar hemsidans prestanda. En erfaren byrå bör dessutom kunna hjälpa dig att ta fram digitala lösningar som uppfyller och överskrider din verksamhets målsättningar.

Utvecklar din webbyrå responsiva webbplatser?

Dessa dagar då mer än hälften av alla besök sker via mobila enheter, är responsiv webbdesign inte längre valfritt utan snarare obligatoriskt för varje hemsideprojekt. Den webbyrå som du väljer bör därför ha en portfölj som visar på erfarenhet av att designa och utveckla responsiva webbplatser.

Innan du gör ditt val av byrå bör du därför testa de olika sajterna i byråns portfolio på mobila enheter. På så sätt kan du själv bedöma hur pass bra deras mobilanpassade sajter är. Om element på sidan inte ändrar storlek på olika skärmstorlekar eller inte är optimerade för användning på olika enheter, bör du överväga att välja en annan byrå.

Idag (och inom den snara framtiden) är läsbarhet och hastighet på mobila enheter betydligt viktigare faktorer än pixelperfekta designer på desktopversioner av webbplatser. Därför bör du välja en byrå som är duktig på att utveckla responsiva eller mobila sajter!