Så mycket kostar en målare

Går du i målar tankar och vill göra om i bostaden eller ditt fritidshus men är osäker på om du har råd? Att anlita en målare är inte helt gratis men här gör vi en kartläggning av kostnaderna så att du lättare kan räkna ut vad det skulle kosta för just dig att anlita en professionell målare.

En målares kostnad beror på flera olika saker och därför kan priset såklart också variera, men de faktorer som spelar in är arbetskostnaden, alltså timpriset för faktiskt utfört arbete av en målare. Andra faktorer som påverkar priset är de material som din målare måste använda för att utföra beställt arbete. Här har du själva en stor möjlighet att påverka och såklart beror ju materialet på det arbete som skall utföras. Övriga kostnader som också påverkar slutpriset kan vara restid, administrationsarbete och så vidare för en färdigutbildad målare stockholm. Men de två stora kostnaderna är då såklart arbetstiden för utfört arbete samt materialet som behöver användas.

Timpriset för en målare kan variera en del och det kan bero på flera olika saker. Bland annat kan det spela roll vart i landet du bor. Oftast brukar priset vara lite lägre i mindre städer, och höjas lite i storstäderna. Omfattningen på jobbet spelar såklart också roll och ju större och mer avancerat projekt för målare som det är, ju högre timpenning kan det också vara. En tredje aspekt kan också vara om man ska utföra något som kräver en specialkompetens med målare stockholm, då kan priset höjas mycket från att bara ha hjälp med en vanlig väggmålning av målare stockholm. Men med alla dessa aspekter inräknade för målare stockholm så brukar man säga att priset för en målare brukar ligga på mellan 300 – 600 kr i timmen. Mycket handlar också om hur bra du förhandlar med din målare och vad ni två kommer överens om tillsammans.

Det du ska tänka på när du anlitar en målare är att du alltid ska ta in offerter från flera olika företag för att kunna jämföra och förhandla fram ett bra och fördelaktigt pris som möjligt. Förtydliga alltid exakt vad som ingår i priset och jämför fasta och rörliga kostnader mot varandra. Såklart är priset inte allt när du ska anlita en målare, men när du hittat någon du trivs med så går det ju att få ner priset ytterligare med hjälp av ROT-avdraget. Har målaren F-skatt kan du få upp till 30 % avdrag på utfört arbete. Så vad har vi lärt oss av detta? Priset kan variera mycket, men var alltid noggrann med att ta in offerter från flera olika målare, förtydliga vad som ingår i avtalet och se till att de har F-skattsedel så att ROT-avdraget kan användas