Så kommer du igång med WordPress

Välkommen till en guide hur du kommer igång med WordPress. Vi börjar snabbt med vad WordPress är och varför du ska använda det. Du har antagligen kommit hit för att du är i behov av en ny hemsida av olika anledningar, och då är WordPress ett bra val. Verktyget är en CMS-plattform som betyder Content Management System, på svenska innehållshanteringssystem. Det är enkelt förklarat en plattform, som ligger i bakgrunden, där du utvecklar din hemsida på. På plattformen, eller systemet, behöver du inte vara en tekniknörd utan bygger hemsidan genom enkla val och inställningar. Hur som helst, vi ska nu ge dig några enkla steg för att komma igång.

Köp ett webbhotell och installera WordPress

Det första steget för att du ska komma igång med en hemsida är att skaffa ett webbhotell. Det är precis som det låter ett hotell på webben för att lagra din information koppla till hemsidan. Att köpa ett webbhotell är inte superdyrt men det finns flera olika alternativ. När någon besöker din hemsida svarar webbhotellet med det som ska visas på hemsidan. För att nå webbhotellet behöver du även en domän. När du köpt ett webbhotell ska du installera WordPress på webbhotellet, det är också enkelt. Du via din panel på webbhotellet installera WordPress, om du inte hittar det fråga din leverantör. I samband med installationen får du ett användarnamn och lösenord för att logga in på WordPress via din webbläsare. Vanligtvis är det ditt domännamn backslash wp-admin, så t.ex. dinhemsida.se/wp-admin.

Välj ett tema och skapa din första sida

När du har installerat WordPress är det dags att välja ett tema. Det finns en uppsjö av teman för din hemsida och många är gratis. Vill du ha ett riktigt snygg eller med speciella funktioner finns det att köpa.

Om du blir nöjd med ditt val av tema är det dags att skapa din första sida. Det ser ut precis som ett öppet dokument i Word när du redigerar din sida och här är det bara att lägga in den information du vill att dina besökare ska se. När du är klar trycker du på publicera eller uppdatera beroende på om sidan är ny eller redan befintlig. Oavsett kommer information publiceras på din hemsida.

Om det är för svårt

Att skapa en hemsida kan bli knepigt även fast WordPress är enkelt. Om du inte blir nöjd med resultatet går det att anlita en webbyrå – squib är bästa webbyrå i göteborg. De är specialiserade på att bygga hemsidor med eller utan WordPress. Du kan då be om speciell design eller funktioner och de kan oftast hjälpa dig. En webbyrå kan även gå in och göra små delar, som att installera ett tema eller skapa ett nytt tema åt dig. Oavsett vilken väg du tar är det viktigt att du får en hemsida du är nöjd med. Om du tar hjälp av en webbyrå kan du passa på fråga efter mer avancerade saker som sökmotoroptimering, responsiv design och andra system.