Några tankar för dig som vill starta en egen verksamhet

Att starta sin egen verksamhet blir allt vanligare i Sverige, många unga känner sig inte bekväma med att ha någon som bestämmer över dem och vill ha större frihet, och med det kan tänka sig att ta ett större ansvar. Man tar hellre hela kakan själv och tar ansvaret för att arbetet blir utfört. Är man på det klara med att det inte finns något alternativ annat än att arbeta för sig själv men ännu inte har kommit på med vad man vill arbeta så har jag ett förslag för en första verksamhet här; städfirma.

Att jobba för sig själv som städfirma

En städfirma är enkel att starta och driva, man kan göra det helt på egen hand och man behöver ingen stor budget för att starta. Allt som krävs för att få igång en städfirma med städhjälp Stockholm som är städartiklar och en kund. I början kan man klara sig utan bil och arbetsuniform – dock kommer det att vara en fördel att ha dessa lite längre fram då man kommer att hinna med fler kunder under sin arbetsdag och får städhjälp med kvalitet, och arbetskläderna gör ju att det känns lite mer seriöst för kunderna till en städfirma, vilket kan leda till att man får fler kunder – och då kommer dem ihåg vad din städfirma heter när dem skall rekommendera andra att anlita dig.

Fördelar och nackdelar med hemstädning Stockholm

Fördelarna med att driva en egen städfirma är många, man får större frihet att lägga upp sin egen arbetstid, man får högre timlön när man arbetar och man får erfarenhet i att driva en verksamhet. Det är stora fördelar och för en viss personlighetstyp är dem nödvändiga för hemstädning Stockholm för att man skall känna att arbetet man utför är meningsfullt. Det finns dock några nackdelar också; det är ens eget ansvar att man har arbete att utföra, man får inte betalt för att hitta kunder och det är en del administrativt arbete man behöver utföra. Ofta blir det så att man får arbeta fler timmar som egen företagare än som en vanlig anställd, och man har även den psykologiska bördan att det är ens ansvar att få in nya kunder hemstädning Stockholm – vilket kan bli till en stor stress när det inte går bra.