Hitta rätt takläggare – så gör du

Runt om i hela landet vimlar det av hantverkare och många av dessa är just takläggare. Det kan vara otroligt svårt att välja vilken man ska anlita men det finns några smarta knep som gör att man kan utesluta vissa och kolla närmare på andra. Då kan man dessutom känna sig trygg i sitt val både när arbetet sätter igång men också när det är färdigt. Det är definitivt värt att lägga lite tid och energi på att hitta en seriös hantverkare istället för att anlita första bästa.

Fråga runt bland vänner och bekanta

Ett bra första tips när man letar efter en bra takläggare är att fråga runt bland folk man känner om takläggare har någon erfarenhet. Kanske har grannen nyss lagt om sitt tak och är jättenöjd både med firman och resultatet. I så fall behöver du inte leta så mycket mer än så, utan bara kontakta grannens takläggare helt enkelt.

Utbudet i närheten

Har ingen av ens vänner eller bekanta anlitat en takläggare på sistone får man gå vidare för att leta på andra sätt. Börja med att söka av i närområdet och se vilka verksamma takfirmor som finns tillgängliga. Välj sedan ut några av dessa för att ta en närmare titt på hur dom arbetar och vad dom kan erbjuda så brukar också valet och resultatet bli bra i slutändan.

Att tänka på

När man hittat några firmor man tycker känns bra finns dock ytterligare saker att göra innan man kan bestämma sig. Det första är att kontrollera så att samtliga är registrerade för F-skatt. Skulle någon inte vara det är det lika bra att stryka denne från listan direkt. Förutom detta ska man också be om både referenser och offerter så man kan bilda sig en uppfattning kring firmans tjänster och prissättning. Granska offerterna noga för att se om något skiljer sig och i så fall vad.

Tyvärr finns en hel del oseriösa takläggare runt om i landet och därför är det viktigt att ta sig tiden till att kolla runt ordentligt innan man tar ett beslut kring vem man ska anlita. Bra referenser, F-skatt och rimliga offerter brukar också vara bra firmor som gör sitt jobb som dom ska. Det allra enklaste är såklart om man känner någon som kan rekommendera en firma men finns inte den möjligheter är det som sagt värt att gör några grundliga undersökningar på egen hand.