Hur du hittar rätt webbyrå för ditt behov

Att hitta rätt webbyrå kan vara lite lurigt, allt låter alltid så bra under säljmöten så man vet ju inte vad som blir bäst. Alla lovar alltid bästa resultat, guld och gröna skogar – men vilka är det som verkligen levererar sen? Det är lite som en första dejt, man visar sin bästa sida (och kanske lovar lite för mycket) för att få en chans att visa vad man går för. För att inte trilla i fällan och göra affärer med en webbyrå som faktiskt inte är optimal för ens situation så har jag samlat lite nyttig information i den här artikeln.

Först och främst måste du veta vad du behöver

Är man inte så kunnig på internet och datorer och allt det där och egentligen bara vill lämna över hela ansvaret till någon annan så gör man sig en stor otjänst för squib som webbdesigner göteborg. För att ens veta vem man skall lämna ansvaret till krävs det att man har en viss förståelse för vad det är man frågar efter, annars kan man ha orealistiska förväntningar – eller betala alldeles för mycket för det man köper.

Vad är hemsidan till för

Om du bara behöver representation online, det vill säga: ett skyltfönster. Så behöver du inte lägga mycket pengar på en hemsida. Man kan till och med sätta upp en på egen hand. För ett skyltfönster skulle jag inte betala mer än 10 000 kronor hos en webbyrå eller frilansande webbdesigner göteborg. Och då ska det bannemej vara en snygg hemsida!

Sälja produkter och tjänster online

Är det meningen att du skall sälja produkter och tjänster online – då är det definitivt värt att lägga mer pengar på hemsidan eftersom den kommer att generera reell inkomst och förhoppningsvis ganska så snabbt täcka utgifterna. För en säljande hemsida får man oftast betala lite mer. Särskilt om man vill ha med analys och optimering vilket gör att man ökar sin försäljning extra mycket då ens webbyrå kollar vad som funkar och vad som inte funkar och ändrar det som inte funkar så att det funkar. Dem kan testa olika bilder, olika rubriker osv. För att se vad som funkar bäst (vad som säljer bäst). En sådan tjänst kan vara ovärderlig för ens verksamhet och det kan vara rimligt att betala 25-100 000 kronor beroende på hur omfattande hemsidan är.